Dr. Templom József 2020 március 18-án váratlanul elhunyt.

Kedves Látogatónk! Szomorú hírt kell közölnünk: Dr. Templom József 2020 március 18-án váratlanul elhunyt. “Meghalt az orvosom és én úgy gyászolom magamban, mintha családtag lett volna…”

MIKROBIOM (bélflóra) elszegényedése és hiánya

  AZ EMÉSZTÉS Nem véletlenül használja a magyar nyelv a nehéz emésztés kifejezést. Kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy gondjaink nagy része odabent kezdődik. Rohanó világunkban civilizációs hiánybetegséggé vált a mikrobiom (bélflóra) elszegényedése (és hiánya). Ez éppen annyira köszönhető a helytelen táplálkozásnak és az elfogyasztott táplálék minőségének, mint az emésztésről alkotott képünknek. A legtöbben nem […]

Mennyi D3-vitamint és hogyan érdemes szednünk?

Szabó Gál Bence írása: A D3-vitamin kétségkívül a legfontosabb, amit pótolni érdemes mindenkinek az egészsége megőrzése érdekében, hiszen gyakorlatilag mindenki a hiányában szenved és a leggyakoribb betegségek egyik fő oka a D3 hiánya! Szerencsére rendkívül olcsó, és egyszerű módon pótolható, bárki megengedheti magának. Miért is olyan fontos a D3-vitamin, és hogyan lehet, hogy szinte mindenki […]

, ,

Nyílt levél a Hölgyekhez

“nőgyógyászati rákszűrés” “TÜKRÖM TÜKRÖM MONDD MEG NÉKEM… Hej, tükröm összetörlek, ha nem én vagyok a legszebb!” A mindennapok során bevett tevékenységünk, hogy akár több alkalommal is tükörbe nézünk. Amennyiben nem azt mutatja, amit szeretnénk, elővesszük eszközeinket és változtatunk: megfésülködünk, kisminkeljük magunkat, elmegyünk kozmetikushoz. A nőgyógyászati rákszűrést is TÜKÖR-ként lehet felfogni.

Nőgyógyászati rákszűrés jelentősége

Fontos hangsúlyozni a rendszeres, évenkénti nőgyógyászati rákszűrés jelentőségét! A tünet- és panaszmentes nők időszakonkénti (legalább évenként egyszeri) vizsgálata gyors, fájdalom- és szövődménymentes. Segítségével a méhnyak jóindulatú folyamatai, rákmegelőző elváltozásai könnyen diagnosztizálhatók és kezelhetők.

Mit tehetünk önmagunkért szülés után?

A szülés után fellépő medencealapi izomgyengeség okozhat inkontinenciát (vizelet-, széklet-, bélgáz- visszatartási zavarokat). Kellő odafigyeléssel megelőzhető, illetve rendezhető. A kor előrehaladtával a panaszok súlyosbodhatnak, és idővel komolyan akadályozhatják az életvitelt, párkapcsolatot, társasági életet, napi aktivitást, munkavégző képességet.