MIKROBIOM (bélflóra) elszegényedése és hiánya

 

AZ EMÉSZTÉS

Nem véletlenül használja a magyar nyelv a nehéz emésztés kifejezést. Kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy gondjaink nagy része odabent kezdődik. Rohanó világunkban civilizációs hiánybetegséggé vált a mikrobiom (bélflóra) elszegényedése (és hiánya). Ez éppen annyira köszönhető a helytelen táplálkozásnak és az elfogyasztott táplálék minőségének, mint az emésztésről alkotott képünknek. A legtöbben nem ismerik az emésztés működését és jelentőségét is jócskán alulértékelik.Napjaink jóléti társadalmában, amikor 0-24-es életmódot folytatunk és nem függünk többé a napszakoktól, évszakoktól, szervezetünk válogatás nélkül és korlátlan mennyiségben jut hozzá olyan táplálékokhoz, amik a múltban nehezen hozzáférhetőek voltak. Nemcsak az alapélelmiszerek (fehérje, zsír, szénhidrát), de a korábban luxusnak számító élvezeti cikkek (csokoládé, kávé, primőr gyümölcsök, zöldségek) is könnyedén elérhetővé váltak, sőt mára a napi bevitt tápanyagmennyiség jelentős hányadát ezek alkotják.Ennek komoly ára van: az élelmiszeripar ilyen mértékű fejlődése tartósítószerek, állagjavítók és vegyszerek használatával jár, de megjelentek már a génmódosított élelmiszerek is. Fogyasztásuk eredményeképp népbetegséggé vált az elhízás, a cukorbaj, a funkcionális éhezés, a leterhelt bélrendszer pedig állandó emésztési nehézségekkel hívja fel magára a figyelmet. Ezzel párhuzamosan divatba jöttek a különböző diéták, multivitaminok, táplálék kiegészítők, a reforméletmód, és nélkülözhetetlenné váltak az  emésztést segítő szerek, gyógyszerek, vitaminok, ásványi kiegészítők.

A MEGOLDÁS: AZ EMÉSZTÉS EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA

A jóltápláltság titka nem a mennyiségben keresendő. Az a kérdés, hogy az elfogyasztott tápanyagok hogy hasznosulnak szervezetünkben.Ahhoz, hogy visszanyerjük a mindennapi kihívásokhoz szükséges energiánkat, belülről kifele kell építkeznünk, azaz a hasunknál érdemes kezdeni. A könnyebb mindennapok titka a könnyű emésztés. Az ipari élelmiszer- és vízkezelés megjelenése előtt a bevitt tápanyagok összetettebbek voltak, még tartalmazták azokat az anyagokat, amelyek az emésztőrendszer harmonikus működéséért feleltek.

Ma azonban az élelmiszerek tele vannak a bélflórát károsító tartósító- és növényvédőszerek maradványaival, viszont hiányoznak belőlük az emésztést segítő anyagok (ezek a mikrotápanyagok a céltudatos nemesítés során alárendelődtek a fő tápanyagok mennyiségi növelésének), az ivóvíz pedig „túl” tiszta (csírátlan) . A Herbaferm cseppekben lévő fermentációval előállított gyógynövény hatóanyagok és a fermentációt végző mikroorganizmusok ezeket pótolják.

3-AS HATÁS

A Herbaferm csepp hatása azért egyedülálló, mert nemcsak kezel, hanem helyrehoz, azaz megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. Tehát nem a szervezet helyett, hanem a szervezetért dolgozik, hogy az tehesse a dolgát.

Mindezt pedig teljesen természetes úton éri el, olyan összetevők segítségével, amelyek alapvetően jelen vannak étrendünkben, azonban ma már csak alacsony mennyiségben találhatóak meg benne. Az egészséges mikrobiom (bélflóra) természetes úton – az ivóvízbe cseppentve kerül a szervezetünkbe.

EGYENSÚLY

A fermentáció során felszaporított mikroszervezetek segítik az emésztőrendszer természetes egyensúlyának helyreállítását. A nagy fajgazdagságú természetes mikroorganizmusok közül az éppen aktuálisan elfogyasztott tápláléknak megfelelő fajok tudnak besegíteni emésztésünkbe, tehát a Herbaferm cseppek támogatásával a bélflóra folyamatosan alkalmazkodik az ételeinkhez, diétánkhoz.

REGENERÁCIÓ

Ha az emésztési folyamat rendeződik, a szervezetben is helyreáll az egészséges egyensúly, néhány hónap elteltével már a teljesítőképesség növekedése is megfigyelhető.

TÜNETEK ENYHÍTÉSE

A Herbaferm szedésének közvetlen hatása a kellemetlen emésztési zavarok csökkenésében és/vagy teljes megszűnésében érhető tetten.

TERMÉSZETES FERMENTÁCIÓ

Az egészséges gyógynövények felületén élő mikroflóra és fauna végzi el a természetes, utánozhatatlan fermentációt. Az így felszaporodó phyllosphera eredetű életközösség az egészséges bél mikrobiom kialakításában segít. Ez a változatos összetételű asztalközösség (egymással harmonikus táplálékmegosztásban élő mikroszervezetek), amely működésében a természetes kovászhoz hasonlítható, beindítja a természetes fermentációt. A phyllosphera több, mint 80 féle fajból álló asztalközösség, vadélesztők nagy változatosságú keveréke, melyek a következő kategóriákba sorolhatóak: tejsav és fotoszintetizáló baktériumok, élesztők, gombák. Ezek:

  • A felhalmozott anyagcseretermékeket lebontják
  • Az általunk nem feltárható rostokat szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagokká alakítják át (vitaminok, enzimek, hormonok, stb.)
  • Az életfolyamatokat kísérő anyagcsere egymásra épül, a körforgás veszteség- és hulladékmentes

A Herbaferm cseppek élőcsíraszáma: 4-5*10^6 CFU

herbaferm.hu

különleges kód:594

0 válaszok

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.