Mit tehetünk önmagunkért szülés után?

A szülés után fellépő medencealapi izomgyengeség okozhat inkontinenciát (vizelet-, széklet-, bélgáz- visszatartási zavarokat). Kellő odafigyeléssel megelőzhető, illetve rendezhető. A kor előrehaladtával a panaszok súlyosbodhatnak, és idővel komolyan akadályozhatják az életvitelt, párkapcsolatot, társasági életet, napi aktivitást, munkavégző képességet.

A panaszokról:

  • köhögés, tüsszentés, hirtelen mozdulat alkalmával előforduló kisebb-nagyobb mennyiségű vizelet (széklet-, gáz) vesztése.
  • vizelési inger esetén fellépő vizelettartási zavar kisebb nagyobb mennyiségben
  • állandóan csöpögő, elfolyó vizelet

MIT TEHETÜNK?

Az idejében megkezdett gátizom és a medencealapi izmok erősítése megelőzheti a gondokat, a már fennálló tüneteket jelentősen enyhítheti, megszüntetheti. Van esély a megelőzésre, van lehetőség a medenceizmok helyreállítására!!!

Lehetőségek az izomépítésre

KISMAMA JÓGA:

Várandós anyukák számára a középső trimesztertől javasolt. Ma már szinte mindenhol elérhető, és a legtöbb oktató az intimtornát is megtanítja. Az elsajátított gyakorlatok segítik a szülés menetét, és gyermekágyban a gátizmok működésének a helyreállítását.

INTIMTORNA:

A megelőzésben és enyhébb panaszok esetén a leghatékonyabb a KRISTON-torna, illetve az AVIVA -módszer is segíthet.

GYÓGYTORNA:

Kórházak, rendelőintézetek gyógytornászai végzik, a torna a fenék és combizmok speciális tornájával erősíti a gát- és medencealapi izmokat. A tornát végzők a tünetek megszűnése mellett a torna alakformáló és szexuális aktivitást javító hatásáról számolnak be.

INTIM SÚLYKÉSZLET HASZNÁLATA:

Különböző tömegű, hüvelybe helyezhető súlyokkal való mozgás végzését jelenti. A gyógyászati segédeszköz készlet napi használatával jól nyomon követhető az izmok fejlődése.

ELEKTROTERÁPIA:

Otthon is használható egyszerűen kezelhető izomerősítő gyógyászati segédeszközzel végezhető. A készülék kis méretű elektródapárnáit a hasra-, és keresztcsont tájékra (esetleg gát tájékra) helyezve a gát és medencealapi izmok tornáztatása végezhető. Speciális változatában hüvelyszonda segítségével közvetlenül a hüvely környéki és hólyag alapi izmok stimulálhatók.

Ezekhez a készülékekhez különböző programcsomagok tartoznak. Főként azoknak ajánlható, akik nem tudják megoldani a tornára utazást, vagy már súlyosabb tüneteik jelentkeztek, mert ebben az esetben a napi több (2-4) alkalommal végzett pár perces kezelés lényegesen javíthatja az állapotukat.

INTIM LÉZER KEZELÉS:

Fájdalom- és kockázatmentes intimplasztika. Hatékony és egyre elterjedtebb a hüvelyszűkítés megoldására, és a készülék segítségével az inkontinencia kezelése is eredményes lehet.

Van esély a megelőzésre, az egészség helyreállítására!

A tünetekben bekövetkező legcsekélyebb javulás is életmód változást jelenthet. Az egyén lelkiállapota, párkapcsolata javulhat, szexuális aktivitása fokozódhat, és életöröme visszatérhet!

Tegyen a megelőzésért! Tegyen az egészsége helyreállításáért!

A már kialakult széklet és vizelettartási nehézségek hátterében olyan anatómiai eltérések is állhatnak, amelyek a fenti módszerek segítségével nem biztos, hogy orvosolhatók. Ilyen esetben feltétlenül kérje ki nőgyógyász vagy urológus szakorvos tanácsát.

0 válaszok

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük